Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Βοηθήστε με: Πώς μπορώ να οργανώσω τις καρτέλες μου στο Chrome;

Καλώς ήρθατε στη νέα σειρά συμβουλών μας, Help Me Out, όπου ζητάμε από ειδικούς Googlers να μοιραστούν τις καλύτερες συμβουλές τους για την πλοήγηση σε κοινά τεχνολογικά αινίγματα. Είτε προσπαθείτε να πετύχετε το μηδέν στα εισερχόμενα μηνύματα είτε θέλετε να βάλετε σε τάξη όλες αυτές τις καρτέλες του Chrome, έχουμε έναν Googler που μπορεί να σας βοηθήσει.

Βοηθήστε με!

Έρχομαι σε εσάς έχοντας ανάγκη από συμβουλές για τις καρτέλες του Chrome. Κατ’ αρχάς, πρέπει να ξέρετε ότι λατρεύω τις καρτέλες του Chrome. Τεκμήριο Α: Έχω προφανώς 42 καρτέλες Chrome ανοιχτές στο φορητό υπολογιστή της δουλειάς μου αυτή τη στιγμή. Τεκμήριο Β: Φήμες λένε ότι έχω 83 επιπλέον καρτέλες Chrome ανοιχτές στον προσωπικό μου φορητό υπολογιστή. Θα μπορούσατε να πείτε ότι το να κλείνω τις καρτέλες μου είναι… ταμπού.

Υπάρχει τόσο πολύ διαδίκτυο για να εξερευνήσετε – τόσες πολλές συναρπαστικές λαγότρυπες για να πέσετε με μια απλή αναζήτηση. Μερικές φορές βάζω σελιδοδείκτες σε όλες τις ανοιχτές καρτέλες σε φακέλους που έχουν πολύ ασαφή ονόματα για να είναι χρήσιμοι. Τι διαφοροποιεί το “Νέος φάκελος 1” από το “Νέος φάκελος 2”; Κανείς δεν μπορεί να πει. Δεν πρόκειται ποτέ να εγκαταλείψω τις καρτέλες μου, αλλά σίγουρα θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω μερικές συμβουλές τακτοποίησης.

-Κρατάω καρτέλες στις καρτέλες μου.

Αγαπητή Keepin’ tabs on my tabs,

Σας το στέλνω ζωντανά από μια καρτέλα που είναι θαμμένη ανάμεσα στο είδος της! Ομολογώ ότι και εγώ είμαι λάτρης των καρτελών. Επειδή έχω το ίδιο πρόβλημα, αποφάσισα να ζητήσω από έναν ειδικό του Chrome να με βοηθήσει να σας βοηθήσω.

Ο Edward Jung είναι μηχανικός UX που εργάζεται στην ομάδα του Chrome και περιγράφει τον εαυτό του ως “μαξιμαλιστή των καρτελών”. “Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιώ μια επέκταση που μου λέει ότι έχω 250 καρτέλες ανοιχτές”, λέει. Η διαφορά ανάμεσα σε εμάς και τον Edward; Έχει ένα σταθερό σύστημα οργάνωσης καρτελών με το μέρος του. Ο Έντουαρντ λέει ότι στα 12 περίπου χρόνια που εργάζεται στη Google, έχει καταλήξει σε διάφορες στρατηγικές για να αντιμετωπίσει τη χρήση των καρτελών του. Και οι συμβουλές του μπορούν να βοηθήσουν και εμάς.

Πρώτον, κάτι που είναι χρήσιμο να γνωρίζετε αν κλείνετε κατά λάθος καρτέλες: Μπορείτε πάντα να τις επαναφέρετε (αν και ο Έντουαρντ λέει ότι κάθε φορά που συμβαίνει αυτό, το εκλαμβάνει ως σημάδι από το σύμπαν ότι ήρθε η ώρα να αφήσετε αυτές τις καρτέλες να φύγουν και να ξεκινήσετε από την αρχή!)

Αλλά αυτό δεν λύνει ακριβώς το συγκεκριμένο θέμα σας σχετικά με την οργάνωση. Για αρχή, ο Edward προτείνει τη χρήση ομάδων καρτελών. “Βοήθησα στον σχεδιασμό των Chrome Tab Groups επειδή η οργάνωση των καρτελών ήταν ένα πρόβλημα που αντιμετώπιζα”, λέει. Αυτή η λειτουργία σας επιτρέπει να ομαδοποιείτε διάφορες καρτέλες μαζί, οπότε αν θέλετε να ανοίξετε μια χούφτα καρτέλες όλες μαζί που σχετίζονται με ένα συγκεκριμένο θέμα, ένα έργο που δουλεύετε ή ακόμα και κάτι όπως ένα ταξίδι που σχεδιάζετε, αρκεί να βρείτε αυτή την ετικέτα και όλα θα ανοίξουν ταυτόχρονα. Επιπλέον, μετά την ομαδοποίηση, οι καρτέλες καταρρέουν μαζί, διατηρώντας τη λωρίδα καρτελών σας λιγότερο ακατάστατη. Μπορείτε ακόμη να προσθέσετε χρωματική κωδικοποίηση ή να χρησιμοποιήσετε ένα emoji όταν ονομάζετε μια ομάδα καρτελών, γεγονός που σας βοηθά να την αναγνωρίσετε αμέσως.

Στιγμιότυπο οθόνης ενός προγράμματος περιήγησης Chrome με δύο καρτέλες ανοιχτές. Στην πρώτη καρτέλα, το βέλος κάνει δεξί κλικ για να αποκαλύψει μια λίστα επιλογών- είναι επιλεγμένη η επιλογή “προσθήκη καρτέλας σε νέα ομάδα”.
Κάντε δεξί κλικ σε μια καρτέλα και επιλέξτε “Προσθήκη καρτέλας σε νέα ομάδα” για να βρείτε επιλογές ομαδοποίησης, συμπεριλαμβανομένης της χρωματικής κωδικοποίησης.

Εάν έχετε πολλά παράθυρα γεμάτα καρτέλες, ένας πολύ καλός τρόπος για να αναγνωρίζετε αμέσως ποιες καρτέλες βρίσκονται σε ποια παράθυρα είναι η χρήση της δυνατότητας ονομασίας παραθύρων του Chrome- μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτήν κάνοντας δεξί κλικ στο κενό χώρο της λωρίδας καρτελών και επιλέγοντας “όνομα παραθύρου”. “Έτσι, αν έχετε ένα παράθυρο ανοιχτό που έχει διάφορες καρτέλες που σχετίζονται με το “έργο x”, μπορείτε να ονομάσετε το παράθυρο “έργο x”. Με αυτόν τον τρόπο δεν χρειάζεται να θυμάστε με τι σχετίζεται μια καρτέλα και στη γραμμή εργαλείων σας θα βλέπετε την ετικέτα και όχι το όνομα κάποιου τυχαίου ιστότοπου ή εγγράφου”, εξηγεί ο Edward.

Κάνοντας δεξί κλικ στον κενό χώρο στο επάνω μέρος του παραθύρου του προγράμματος περιήγησης θα σας δώσει την επιλογή να ονομάσετε ένα παράθυρο.

Τώρα που έχετε έναν τρόπο να οργανώνετε και να αναγνωρίζετε τις πολλές καρτέλες σας, χρειάζεστε ακόμα έναν τρόπο να τις αναζητάτε. Ο Έντουαρντ λέει ότι υπάρχει μια μέθοδος και γι’ αυτό: Απλώς πατάτε το μικρό βέλος “κάτω” στην επάνω δεξιά γωνία του προγράμματος περιήγησης Chrome και πληκτρολογείτε αυτό που ψάχνετε ή μετακινείστε προς τα κάτω στη λίστα με τα ανοιχτά παράθυρα. Αν έχετε πάρα πολλές καρτέλες ανοιχτές, μπορείτε να κλείσετε κάποιες απευθείας από αυτή τη λίστα. Ένας άλλος απίστευτα εύκολος τρόπος για να κάνετε αναζήτηση στις καρτέλες σας; Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε ό,τι ψάχνετε στη γραμμή URL – δεν χρειάζεται ούτε η πλήρης φράση- αν πρόκειται για καρτέλα που έχετε χρησιμοποιήσει πρόσφατα ή συχνά, το Chrome θα συμπληρώσει τα υπόλοιπα. Και αν έχετε ήδη την καρτέλα ανοιχτή κάπου, το Chrome θα σας ζητήσει να μεταβείτε σε αυτήν αντί να ανοίξετε μια διπλή.

Δεν μπορείτε να βρείτε μια καρτέλα; Μπείτε στο ψητό κάνοντας κλικ σε αυτό το βέλος και αναζητήστε την απευθείας.

Ελπίζω αυτό να σας βοηθήσει να οργανώσετε καλύτερα τις καρτέλες σας! Θα σας αφήσω με αυτή την εξαιρετική μεταφορά από τον Edward, ο οποίος παρομοιάζει την καλή οργάνωση καρτελών με ένα συρτάρι με σκεύη. “Θα μπορούσατε να τα ρίξετε όλα σε ένα συρτάρι, αλλά θα επικρατούσε χάος! Αυτό είναι σαν να χρησιμοποιείς τους οργανωτές, ώστε όλα να έχουν μια αναγνωρισμένη θέση και να ξέρεις εύκολα πού να βρεις τι, ακριβώς όταν το κοιτάς”.

Περιηγηθείτε!

Leave a comment