Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ξεκινήστε τη δράση με αυτά τα 9 νέα χαρακτηριστικά για το Android και το Wear OS

Ξεκινήσαμε το 2023 στη CES στο Λας Βέγκας, παρουσιάζοντας πώς μπορείτε εύκολα να συνδέσετε το τηλέφωνό σας με το ρολόι, το φορητό υπολογιστή, την τηλεόραση και το αυτοκίνητό σας για να απολαμβάνετε περισσότερα από όλα αυτά. Τώρα, στο MWC της Βαρκελώνης αυτή την εβδομάδα, το Android κυκλοφορεί νέες ενημερώσεις για να βελτιώσει τη συνδεσιμότητα, την παραγωγικότητα, την προσβασιμότητα και τη διασκέδαση σε όλες τις συσκευές σας. Δείτε τι νέο υπάρχει.

Περισσότερη παραγωγικότητα στις συσκευές σας

Ας πούμε ότι σχεδιάζετε μια μεγάλη εκδήλωση, ή ίσως απλά την εβδομαδιαία λίστα με τα ψώνια. Ξεκινώντας σύντομα, το widget ενιαίας σημείωσης Google Keep θα σας βοηθήσει να διαχειρίζεστε γρήγορα τις σημειώσεις σας και να ελέγχετε τις λίστες εργασιών σας απευθείας από την Αρχική οθόνη σας. Αυτό το widget εμφανίζει υπενθυμίσεις, χρώματα φόντου και εικόνες που προστίθενται στις σημειώσεις από την εφαρμογή Keep, ενώ συγχρονίζεται επίσης με το έξυπνο ρολόι σας, ώστε να μην χάνετε τίποτα.

Και αν έχετε πρόχειρο το έξυπνο ρολόι σας Wear OS by Google, το Google Keep παρουσιάζει δύο νέες συντομεύσεις που μπορούν να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε σημειώσεις και λίστες εργασιών με ένα απλό πάτημα στην πρόσοψη του ρολογιού σας.

Χρησιμοποιήστε μια γραφίδα ή απλά αγγίξτε την οθόνη για να σχολιάσετε αρχεία PDF στην εφαρμογή Google Drive για Android. Δοκιμάστε διαφορετικές κινήσεις μελανιού για να παρέχετε σημειώσεις ή σχόλια με ελεύθερο χέρι (πρακτικό για τη σήμανση φωτογραφιών και οπτικών σχεδίων) ή χρησιμοποιήστε το εργαλείο υπογράμμισης για να αποθηκεύσετε το σημαντικό κείμενο με τάξη στο tablet ή το τηλέφωνό σας. Στη συνέχεια, αποκρύψτε, αναιρέστε, διαγράψτε ή αποθηκεύστε ένα νέο αντίγραφο των εγγράφων σας με σχόλια.

Βελτιώσεις ήχου

Θέλουμε να εμφανιζόμαστε στις συσκέψεις με τον καλύτερό μας εαυτό, γι’ αυτό το Google Meet προσφέρει τώρα ακύρωση θορύβου κατά τη διάρκεια των κλήσεων σε περισσότερες κινητές συσκευές Android – φιλτράροντας τους ενοχλητικούς ήχους φόντου (όπως οι ήχοι από κοντινές κατασκευές ή μηχανή του γκαζόν) ενώ μιλάτε.

Σύντομα, το Fast Pair θα μπορεί να συνδέει νέα ακουστικά Bluetooth στο Chromebook σας με ένα μόνο πάτημα. Και αν έχετε ήδη ρυθμίσει ακουστικά με το τηλέφωνο Android, το Chromebook σας θα συνδεθεί αυτόματα και με αυτά.

Διασκέδαση με Android για την οικογένεια και τους φίλους

Νέοι συνδυασμοί emoji είναι τώρα διαθέσιμοι στην κουζίνα Emoji Kitchen για να τα αναμειγνύετε, να τα αναμειγνύετε και να τα μοιράζεστε ως αυτοκόλλητα μέσω του Gboard. Χρησιμοποιήστε τους για να κάνετε θόρυβο 📣 για την αγαπημένη σας ομάδα μπάσκετ (πάνω στην ώρα για την Τρέλα του Μαρτίου 🏀) ή να εκφράσετε τα ανοιξιάτικα χρώματά σας 💐🌼 με τους φίλους σας.

Διασκεδαστικά νέα κινούμενα σχέδια tap to pay καταφθάνουν την επόμενη εβδομάδα στο Google Wallet για να σας βοηθήσουν να επιβεβαιώσετε τις συναλλαγές σας στο κατάστημα, οπότε έχετε το νου σας σε μερικούς χαρούμενους πιγκουίνους, καθώς και σε πολλούς άλλους.

Προσαρμόστε το Android σας

Μπορείτε τώρα να αυξήσετε εύκολα το μέγεθος του περιεχομένου στο Chrome – συμπεριλαμβανομένου του κειμένου, των εικόνων, του βίντεο και των διαδραστικών στοιχείων ελέγχου – έως και 300%, ώστε να ταιριάζει στις προτιμήσεις της όρασής σας, διατηρώντας παράλληλα τη διάταξη της σελίδας. Αυτό περιλαμβάνει τη δυνατότητα να ορίσετε το προτιμώμενο μέγεθος περιεχομένου ως προεπιλεγμένο, ώστε να μην χρειάζεται να το αλλάζετε κάθε φορά που ανοίγετε το Chrome. Δοκιμάστε το σήμερα μέσα στο Chrome Beta μέσω των Ρυθμίσεων > Προσβασιμότητα, πριν κυκλοφορήσει επίσημα τον Μάρτιο.

Και τέλος, το Wear OS 3+ θα εισαγάγει δύο νέες λειτουργίες ήχου και οθόνης για τη βελτίωση της προσβασιμότητας του ρολογιού. Ο μονοφωνικός ήχος μπορεί να βοηθήσει στον περιορισμό του αποπροσανατολισμού που προκαλείται από τον χωριστό ήχο, ενώ οι λειτουργίες διόρθωσης χρώματος και κλίμακας του γκρι σας δίνουν περισσότερες επιλογές για την οθόνη του ρολογιού σας.

Αυτές οι ενημερώσεις δείχνουν πώς το Android παρέχει συνεχώς βελτιώσεις και νέα χαρακτηριστικά για να κάνει τις συσκευές σας και τις εφαρμογές της Google ακόμη καλύτερες με την πάροδο του χρόνου. Μάθετε περισσότερα στο android.com/updates.

Leave a comment