Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

10 αγαπημένες στιγμές από μια δεκαετία Google Play

Σκεφτείτε το 2012: Το “Call Me Maybe” βρισκόταν στην κορυφή των μουσικών charts και το “Venmoing” δεν ήταν ακόμα mainstream ρήμα. Το Android – με την αποστολή του να κάνει την κινητή πληροφορική προσβάσιμη σε όλους και παντού – ήταν μόλις λίγων ετών.

Εκείνη τη χρονιά, ανοίξαμε τις (ψηφιακές) πόρτες του Google Play. Μια δεκαετία αργότερα, περισσότεροι από 2,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι σε περισσότερες από 190 χώρες χρησιμοποιούν το Google Play κάθε μήνα για να ανακαλύψουν εφαρμογές, παιχνίδια και ψηφιακό περιεχόμενο. Και περισσότεροι από 2 εκατομμύρια προγραμματιστές συνεργάζονται μαζί μας για να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους και να προσεγγίσουν ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Καθώς γιορτάζουμε τα 10 χρόνια του Google Play, δείτε 10 από τα αγαπημένα μας ορόσημα και χαρακτηριστικά από την τελευταία δεκαετία:

  1. Νέοι τρόποι για να απολαμβάνετε εφαρμογές και παιχνίδια: Προϊόντα και λειτουργίες όπως το Google Play Pass και το Google Play Instant εισήγαγαν νέους τρόπους ανακάλυψης και εμπειρίας εφαρμογών και παιχνιδιών. Επίσης, λανσάραμε το Google Play Points, ώστε να μπορείτε να κερδίζετε πόντους και ανταμοιβές για τους τρόπους με τους οποίους ήδη χρησιμοποιείτε το Google Play. Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 100 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα.
  2. Παιχνίδι σε περισσότερες συσκευές: Θέσαμε ως στόχο να κάνουμε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας να συνεργάζονται καλύτερα μεταξύ τους. Πέρυσι, ανακοινώσαμε τη δοκιμαστική έκδοση του Google Play Games σε PC στο Χονγκ Κονγκ, τη Νότια Κορέα και την Ταϊβάν – επιτρέποντας την εύκολη διεξαγωγή παιχνιδιού στο τηλέφωνο Android, το tablet, το Chromebook και το Windows PC σας.
  3. Μια γιορτή για τις αγαπημένες σας εφαρμογές και παιχνίδια: Τα ετήσια βραβεία Best Of γιορτάζουν τις κορυφαίες εφαρμογές, παιχνίδια και άλλο περιεχόμενο στο Google Play. Με την πάροδο των ετών, το επεκτείναμε σε 19 χώρες και προσθέσαμε νέες κατηγορίες, όπως “Καλύτερα κρυμμένα διαμάντια” και “Καλύτερες εφαρμογές για καλό σκοπό”. Επίσης, εισαγάγαμε το Βραβείο Επιλογής Χρηστών, ώστε να μπορείτε να ψηφίζετε τους αγαπημένους σας τίτλους και να αναγνωρίζετε τους προγραμματιστές που δημιουργούν τις εφαρμογές και τα παιχνίδια που αγαπάτε.
  4. Ένας ασφαλής και αξιόπιστος χώρος: Το Google Play Protect, η ενσωματωμένη προστασία από κακόβουλο λογισμικό για Android, σαρώνει και επαληθεύει πλέον πάνω από 100 δισεκατομμύρια εφαρμογές κάθε μέρα, ώστε να συμβάλλει στην ασφάλεια της συσκευής, των δεδομένων και των εφαρμογών σας. Και νωρίτερα φέτος, εγκαινιάσαμε μια νέα ενότητα για την ασφάλεια δεδομένων, όπου οι προγραμματιστές υποχρεούνται να παρέχουν στους χρήστες περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι εφαρμογές τους συλλέγουν, μοιράζονται και ασφαλίζουν δεδομένα.
  5. Βοήθεια για προγραμματιστές όλων των μεγεθών: Σε κάθε μας βήμα, έχουμε επενδύσει στο να βοηθήσουμε την κοινότητα των προγραμματιστών μας να αναπτύξει τις επιχειρήσεις τους – συμπεριλαμβανομένης της παροχής επιχειρηματικών και τεχνικών συμβουλών και της υποστήριξης μικρών στούντιο μέσω προσπαθειών όπως τα προγράμματα Indie Games. Επισκεφθείτε το Android Developer Blog για να διαβάσετε περισσότερα για την πορεία μας με την κοινότητα των προγραμματιστών μας την τελευταία δεκαετία.
  6. Υποστήριξη μη κερδοσκοπικών οργανισμών: Μπορείτε να κάνετε φιλανθρωπικές δωρεές μέσω του Google Play και ακόμη και να χρησιμοποιήσετε τους Play Points σας για να υποστηρίξετε σπουδαίους σκοπούς, με το 100% των συνεισφορών σας να πηγαίνει απευθείας σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς.
  7. Ισχυρότερη εκπροσώπηση στα παιχνίδια: Μέσω της έρευνας, της εμπλοκής των νέων και των συνεργασιών, η πρωτοβουλία Change The Game του Google Play εξυμνεί και ενδυναμώνει τις γυναίκες ως παίκτες και δημιουργούς. Έχουμε εμπνευστεί ιδιαίτερα από τη δημιουργικότητα και το ταλέντο των συμμετεχόντων στο Design Challenge όλα αυτά τα χρόνια.
  8. Πόροι για γονείς: Η καρτέλα Kids στο Google Play βοηθά τους γονείς να βρίσκουν και να επιλέγουν εύκολα εφαρμογές εγκεκριμένες από τους δασκάλους, ενώ το Google Kids Space – μια παιδική λειτουργία σε επιλεγμένα tablet Android – διαθέτει εφαρμογές, βιβλία και βίντεο για να εξερευνήσουν τα παιδιά σας. Το Family Link παρέχει επίσης στους γονείς τα εργαλεία που χρειάζονται για να παραμείνουν εμπλεκόμενοι και να βοηθήσουν στη διαχείριση των διαδικτυακών εμπειριών των παιδιών τους.
  9. Επενδύσεις στις τοπικές οικονομίες: Η συνεργασία με την κοινότητα προγραμματιστών μας έχει βοηθήσει να προσφέρουμε καλύτερες εφαρμογές και παιχνίδια σε ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, έχει δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και έχει στηρίξει τις τοπικές οικονομίες. Στην πραγματικότητα, το Google Play και το Android έχουν συμβάλει στη δημιουργία πάνω από 2 εκατομμυρίων θέσεων εργασίας μόνο στις ΗΠΑ.
  10. Μια νέα ματιά: Για να ολοκληρώσουμε αυτή τη δεκαετία, παρουσιάζουμε ένα νέο λογότυπο που αντικατοπτρίζει καλύτερα τη μαγεία της Google και ταιριάζει με το branding που μοιράζονται πολλά από τα χρήσιμα προϊόντα μας – Search, Assistant, Photos, Gmail και άλλα.

Ευχαριστούμε την κοινότητα του Google Play και τους προγραμματιστές μας για τα 10 χρόνια συνεργασίας. Τα μέλη του Play Points μπορούν να πάρουν 10x πόντους σε ό,τι αγοράζουν ενεργοποιώντας ένα σύστημα ενίσχυσης πόντων. Η επίσημη ημερομηνία έναρξης διαφέρει ανάλογα με τη χώρα – επισκεφθείτε την καρτέλα “Κερδίστε” στην Αρχική σελίδα του Play Points για να μάθετε περισσότερα.

Leave a comment