Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

12 συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να διαβάσετε περισσότερα βιβλία φέτος

Η φράση “Πώς να διαβάζετε περισσότερα βιβλία” έγινε όρος αναζήτησης που ξεπέρασε τα τελευταία πέντε χρόνια, φτάνοντας σε απρόβλεπτη κορύφωση τον Απρίλιο του 2022 και ανεβαίνοντας ξανά με το νέο έτος. Είναι επίσης ένας στόχος που μπορεί να είναι εκπληκτικά πιο περίπλοκος για να επιτευχθεί απ’ ό,τι ακούγεται. Μεταξύ της εξεύρεσης του χρόνου, της επιλογής τίτλων που θα θέλετε πραγματικά να τελειώσετε και της παρακολούθησης των αναγνώσεών σας, μπορεί εύκολα να σας καταβάλει κανείς. Υπάρχουν όμως ένα σωρό εργαλεία της Google που μπορούν να σας βοηθήσουν να χτυπήσετε τα βιβλία τώρα – και όλο το χρόνο. Δείτε πώς θα διαβάσετε περισσότερα βιβλία το 2023 και μετά με λίγη βοήθεια από τη Google.

Διαβάστε και περιηγηθείτε με το Google Books

Το Google Books είναι ένας τεράστιος πόρος που μπορεί να σας βοηθήσει σε κάθε βήμα του αναγνωστικού σας ταξιδιού, από την πρόσβαση σε δωρεάν βιβλία, μέχρι την ανασκόπηση των βιβλίων που έχετε ήδη διαβάσει και την παρακολούθηση του (συνεχώς αυξανόμενου καταλόγου) τίτλων που θέλετε να διαβάσετε. Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές για το πώς να ξεκινήσετε:

  • Περιηγηθείτε στα: 10 εκατομμύρια δωρεάν βιβλία του Google Books. Η διαδικτυακή βιβλιοθήκη φιλοξενεί περισσότερα από 10 εκατομμύρια δωρεάν βιβλία, και πολλά περισσότερα από όσα μπορείτε να πληρώσετε για να αποκτήσετε πρόσβαση.
  • Κάντε προεπισκόπηση των βιβλίων πριν τα αγοράσετε: Δεν έχετε τύψεις αγοραστή, ευχαριστώ. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την επιλογή “προεπισκόπηση” στη σελίδα ενός βιβλίου στο Google Books για να πάρετε μια ιδέα για το αν θα σας αρέσει ένας συγκεκριμένος τίτλος ή συγγραφέας πριν αγοράσετε το βιβλίο.
  • Χρησιμοποιήστε την καρτέλα “Παρόμοια βιβλία” για έμπνευση: Στη σελίδα ενός βιβλίου, υπάρχει μια λίστα με καρτέλες από τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε, συμπεριλαμβανομένης μιας για παρόμοια βιβλία. Αν σας αρέσει πολύ ένα βιβλίο που έχετε διαβάσει, κοιτάζοντας την καρτέλα “Παρόμοια βιβλία” μπορεί να σας δώσει κάποιες προτάσεις για άλλα βιβλία που μπορεί επίσης να σας αρέσουν.
  • Και ελέγξτε την ενότητα “Βιβλία για εσάς” για άλλες ιδέες: Η καλλιέργεια της βιβλιοθήκης σας βοηθάει το Google Books να κάνει προτάσεις που ανταποκρίνονται στις προτιμήσεις και τα ενδιαφέροντά σας, τις οποίες μπορείτε να βρείτε στην ενότητα “Βιβλία για εσάς” στο κάτω μέρος της βιβλιοθήκης σας.

Προγραμματίστε επίσημα χρόνο για ανάγνωση με το Ημερολόγιο Google

Μπορεί να είναι δύσκολο να ενσωματώσετε οποιαδήποτε νέα δραστηριότητα ή χόμπι στη ρουτίνα σας. Ένα πράγμα που μπορεί να σας βοηθήσει: Χρησιμοποιήστε το Ημερολόγιο Google για να το κάνετε επίσημο μέρος της ημέρας σας. Ορίστε “συναντήσεις” με τον εαυτό σας ειδικά αφιερωμένες στο διάβασμα – με αυτόν τον τρόπο ίσως είναι πιο πιθανό να το κάνετε πραγματικά και λιγότερο πιθανό να ακυρώσετε τον εαυτό σας.

Βρείτε την εστίασή σας με ψηφιακά εργαλεία ευημερίας

Το να χαθείτε πραγματικά σε ένα βιβλίο απαιτεί συχνά χρόνο αδιάλειπτης εστίασης – ο οποίος μπορεί να είναι δύσκολο να κατακτηθεί, ειδικά με το δέλεαρ των κινητών τηλεφώνων και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικά εργαλεία ψηφιακής ευημερίας διαθέσιμα για χρήστες Android και Pixel που μπορούν να σας βοηθήσουν:

  • Γυρίστε το και αγνοήστε το: Ενεργοποιήστε το Flip to Shhh, μια ρύθμιση του Android που σας επιτρέπει να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία Μην ενοχλείτε απλά τοποθετώντας το τηλέφωνό σας με την όψη προς τα κάτω σε μια επίπεδη επιφάνεια.
  • Κάντε παύση των εφαρμογών σας: Αν χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας για να διαβάζετε ή να ακούτε βιβλία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία Focus, ώστε οι μόνες ενεργές εφαρμογές να είναι αυτές που χρησιμοποιείτε για να διαβάσετε. Και αν διαβάζετε από άλλη συσκευή (ή ένα πραγματικό τυπωμένο βιβλίο!), δοκιμάστε να διακόψετε τις εφαρμογές και τις ειδοποιήσεις που σας αποσπούν περισσότερο την προσοχή.
  • Χρησιμοποιήστε χρονοδιακόπτη αν αυτό βοηθάει: Αν χρειάζεστε μια επιπλέον ώθηση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή ρολόι σας για να ρυθμίσετε ένα χρονοδιακόπτη για αδιάλειπτη ώρα ανάγνωσης. Ξεκινήστε με 10 λεπτά την ημέρα, αν δεν είστε σίγουροι για το πόσο χρόνο μπορείτε να αφιερώσετε σε ένα βιβλίο. Στη συνέχεια, δοκιμάστε 15, στη συνέχεια 20 – ό,τι σας φαίνεται σωστό.
  • Περιορίστε το χρόνο σας σε άλλες εφαρμογές: Ένας άλλος τρόπος για να βρείτε περισσότερο χρόνο για διάβασμα είναι να χρησιμοποιήσετε τις ρυθμίσεις ψηφιακής ευημερίας του Android για να περιορίσετε τον χρόνο που ξοδεύετε σε άλλες εφαρμογές που ενδεχομένως αποσπούν περισσότερο την προσοχή σας. Αυτές οι ρυθμίσεις σας επιτρέπουν να επιλέξετε πόσο χρόνο είστε διατεθειμένοι να αφιερώσετε σε οποιαδήποτε από αυτές τις εφαρμογές. Μόλις φτάσετε σε αυτόν τον αριθμό, θα ξέρετε ότι ήρθε η ώρα να διαβάσετε.

Χρησιμοποιήστε το Google Play για να βρείτε ηχητικά βιβλία

Η ακρόαση ακουστικών βιβλίων μετράει απολύτως ως ανάγνωση. Αν πιστεύετε ότι η ακρόαση ακουστικών βιβλίων ταιριάζει καλύτερα σε εσάς ή στον τρόπο ζωής σας από την οπτική ανάγνωση βιβλίων, δείτε μερικές συμβουλές για το πώς θα το κάνετε πιο τακτική συνήθεια το 2023:

Επιλέξτε ανάμεσα σε εκατομμύρια τίτλους ακουστικών βιβλίων στο Google Play: Υπάρχουν επίσης τόνοι δωρεάν τίτλων, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων πολυαγαπημένων κλασικών. Μια νέα λειτουργία αυτόματης αφήγησης που είναι διαθέσιμη στους εκδότες σημαίνει ότι υπάρχουν πολλά ηχητικά βιβλία για να διαλέξετε.

Αρπάξτε τη συμφωνία: Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια έκπτωση με την οποία μπορείτε να πάρετε 3 δολάρια έκπτωση στο πρώτο σας ακουστικό βιβλίο – αν χρειάζεστε κάποιο επιπλέον κίνητρο για να αρχίσετε να ακούτε.

Ελέγξτε τη συντομευμένη έκδοση: Υπάρχουν συντομότερες εκδόσεις ορισμένων ηχητικών βιβλίων, ώστε να μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την ιστορία αλλά να εξοικονομήσετε λίγο χρόνο, κάτι που μπορεί να σας βοηθήσει αν θέλετε απλώς να δοκιμάσετε τα ηχητικά βιβλία.

Leave a comment