Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

4 νέες ιστορίες γυναικών ιδρυτών στο Google Play

Το #WeArePlay προβάλλει την παγκόσμια κοινότητα των ανθρώπων που δημιουργούν επιχειρήσεις εφαρμογών και παιχνιδιών στο Google Play. Και για να γιορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, δημοσιεύουμε τέσσερις νέες ιστορίες γυναικών ιδρυτών που μετέτρεψαν τα πάθη τους σε επιτυχημένες επιχειρήσεις στο Play.

Η Ania από τη Βικτώρια του Καναδά ίδρυσε το Rootd για να βοηθήσει άλλους με άγχος

Σε ηλικία 22 ετών, η Ania άρχισε να έχει κρίσεις πανικού. Έγιναν τόσο εξουθενωτικές που δεν μπορούσε ούτε να πάει μια βόλτα ή να συναντηθεί με φίλους. Αναζήτησε βοήθεια από βιβλία, αλλά δεν μπορούσε να καταλάβει γιατί αυτές οι πηγές δεν ήταν πιο εύκολα διαθέσιμες. Έτσι δημιούργησε την εφαρμογή Rootd – Anxiety & Panic Relief με καθοδηγούμενα μαθήματα και ασκήσεις αναπνοής. Η Ania ελπίζει να κάνει την εφαρμογή, που είναι πλέον διαθέσιμη σε 10 διαφορετικές γλώσσες, ένα από τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα εργαλεία στον κόσμο για την αντιμετώπιση του πανικού και του άγχους.

Η Bria από το Λος Άντζελες των ΗΠΑ μετέτρεψε την αγάπη της για το τσάι με φούσκες σε παιχνίδι

Η Bria εργάστηκε για μερικά μεγάλα ονόματα στον κόσμο της τεχνολογίας, αλλά ήθελε να ξεκινήσει τη δική της εταιρεία με βάση αυτό που της έδινε χαρά. Πάντα συνέδεε το τσάι φούσκες με καλές στιγμές με φίλους και ήθελε να αποτυπώσει και να μοιραστεί αυτό το συναίσθημα. Στο παιχνίδι της Boba Story, οι παίκτες αποκαθιστούν ένα παλιό κατάστημα boba και σερβίρουν τσάι φούσκας σε χαρακτήρες εμπνευσμένους από ιαπωνικά anime. Πρόσφατα πρόσθεσε έναν κήπο με μελισσοκομία για τη συγκομιδή μελιού, καθώς και νέες γεύσεις boba, τσάι και μαγικά συστατικά. Ως μανιώδης μαγείρισσα και αρτοποιός η ίδια, η Bria ελπίζει να κυκλοφορήσει περισσότερα παιχνίδια με θέμα την κουζίνα.

Η Lauren και η Christina από τη Μελβούρνη της Αυστραλίας θεμελίωσαν το παιχνίδι τους στην ευεξία

Ως παιδί, η Lauren έπαιζε βιντεοπαιχνίδια για να αποσπάσει την προσοχή της από τον πόνο των χρόνιων λοιμώξεων του αυτιού. Ανακάλυψε ότι τα παιχνίδια μπορούν να αποτελέσουν μια θεραπευτική εμπειρία για τους ανθρώπους – ένα συναίσθημα στο οποίο αφιέρωσε την καριέρα της. Με σκοπό να δημιουργήσει ένα παιχνίδι που θα προωθούσε την ευεξία των γυναικών, συνεργάστηκε με τη μηχανικό Christina για να φτιάξουν το Kinder World: Cozy Plants. Στο παιχνίδι, το οποίο ήταν εμπνευσμένο από τη δημοτικότητα της κηπουρικής κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οι παίκτες καλλιεργούν φυτά εσωτερικού χώρου και εκτελούν δραστηριότητες ευεξίας, όπως ημερολόγιο ευγνωμοσύνης και ασκήσεις αναπνοής box. Στη συνέχεια, το ζευγάρι θέλει να προσθέσει χαρακτηριστικά για πολλούς παίκτες, όπως κοινά έργα τέχνης και οικόπεδα λαχανικών, ώστε οι παίκτες να μπορούν να συνεργαστούν και να δημιουργήσουν μια κοινότητα.

Η Jelena από την Ποντγκόριτσα του Μαυροβουνίου ξεκίνησε ένα από τα πρώτα στούντιο παιχνιδιών της χώρας

Παρά το γεγονός ότι δεν είχε κανένα τεχνολογικό υπόβαθρο, η Jelena έγινε πρωτοπόρος της βιομηχανίας παιχνιδιών στο Μαυροβούνιο. Ενώ εργαζόταν στο τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού, της ζητήθηκε να δημιουργήσει ένα από τα πρώτα στούντιο παιχνιδιών στη χώρα. Το ντεμπούτο της 3Hills ήταν το Starblind, μια ατελείωτη περιπέτεια στο διάστημα, όπου οι παίκτες αντιμετωπίζουν UFO και εξερευνούν το σύμπαν. Εκτός από την παραγωγή παιχνιδιών για κινητά, η 3Hills είναι επίσης μια ακαδημία τεχνολογίας, διδάσκοντας δωρεάν εκατοντάδες μελλοντικούς προγραμματιστές ψηφιακές δεξιότητες. Η ομάδα της Jelena είναι παθιασμένη με το να εμπνέει άλλους και να βοηθά τους ανθρώπους να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο mobile gaming και τον σχεδιασμό εφαρμογών.

Leave a comment