Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

7 τρόποι με τους οποίους το Android βοηθά τις συσκευές σας να συνεργάζονται καλύτερα μεταξύ τους

Με το Android, το να φέρνετε συνδεδεμένες συσκευές στη ζωή σας μπορεί να είναι εύκολο. Τα τελευταία χρόνια, συνεργαζόμαστε με συνεργάτες για να δημιουργήσουμε προϊόντα που επιτρέπουν στα τηλέφωνα, τους φορητούς υπολογιστές, τις τηλεοράσεις και τα αυτοκίνητά σας να συνεργάζονται καλύτερα, ανεξάρτητα από τη μάρκα. Και έχουμε εισαγάγει απλούς και χρήσιμους τρόπους για να ρυθμίζετε άμεσα τις συσκευές Bluetooth και τις έξυπνες οικιακές συσκευές σας, να μεταφέρετε περιεχόμενο και να διεκπεραιώνετε τα καθήκοντά σας με ευκολία.

Ακολουθούν μερικές από τις προόδους που έχουμε σημειώσει στην παροχή εμπειριών πολλαπλών συσκευών στους ανθρώπους παντού, οι οποίες θα παρουσιαστούν στη CES αυτή την εβδομάδα:

Βρείτε και συνδέστε κοντινές συσκευές με το Fast Pair.

Όταν ξετυλίγετε τα νέα σας ακουστικά, θέλετε να μπορείτε να τα συνδέσετε αμέσως στο τηλέφωνό σας και να αρχίσετε να ακούτε μουσική. Το 2017, παρουσιάσαμε το Fast Pair στο Android για την άμεση εύρεση και σύνδεση των κοντινών αξεσουάρ με τις συσκευές σας.

Από τότε, το Fast Pair έχει επιταχύνει τη διαδικασία εγκατάστασης για τη σύζευξη των αγαπημένων σας συσκευών, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 300 μοντέλων ακουστικών από μάρκες όπως οι Beats, JBL, OnePlus και Sony. Το Fast Pair στο Android λειτουργεί επίσης με το Matter, ώστε να μπορείτε να συνδέσετε έξυπνες οικιακές συσκευές στο δίκτυό σας, στο Google Home και στις αγαπημένες σας εφαρμογές, απευθείας από το τηλέφωνό σας. Συνεργαζόμαστε με κορυφαίες μάρκες, όπως οι Eve Systems, Tuya, Phillips Hue και Nanoleaf, για να δημιουργήσουμε συναρπαστικές εμπειρίες με δυνατότητα χρήσης του Matter.

Στείλτε αρχεία σε ακόμα περισσότερες συσκευές με το Nearby Share.

Το Nearby Share έκανε το ντεμπούτο του το 2020 ως ένας γρήγορος τρόπος για την κοινότητα του Android να μοιράζεται περιεχόμενο μεταξύ τους από τις συσκευές τους – είτε πρόκειται για αποστολή αρχείων στον εαυτό σας, είτε για αποστολή φωτογραφιών στα μέλη της οικογένειάς σας, είτε για αποστολή εγγράφων σε έναν συνάδελφο. Το Nearby Share συνεχίζει να επεκτείνεται, και είναι πλέον διαθέσιμο με νέες λειτουργίες και σε σχεδόν 3 δισεκατομμύρια συσκευές.

Φέρτε ψυχαγωγία και εφαρμογές από το τηλέφωνο στην τηλεόραση με το cast.

Το Chromecast, που κυκλοφόρησε το 2013 ως dongle αξίας 35 δολαρίων, είναι ένας φθηνός τρόπος για να μεταφέρετε την online ψυχαγωγία σας στην τηλεόρασή σας. Έκτοτε, έχουμε προσφέρει δυνατότητες casting σε περισσότερες συσκευές, ώστε να μπορείτε να μεταφέρετε την ψυχαγωγία και τις εφαρμογές σας από το τηλέφωνό σας στην τηλεόραση, το έξυπνο ηχείο ή το soundbar. Μπορείτε ακόμη και να χρησιμοποιήσετε το Google Assistant για να μετακινήσετε εύκολα μέσα ενημέρωσης μεταξύ συμβατών συσκευών με τη φωνή. Το Casting είναι μία από τις πιο συχνά χρησιμοποιούμενες λειτουργίες του Android και ο αριθμός των υποστηριζόμενων εφαρμογών ήχου και βίντεο συνεχίζει να αυξάνεται.

Κάντε περισσότερα πράγματα με το τηλέφωνό σας και το Wear OS.

Οι φορητές συσκευές αποτελούν σημαντικό μέρος του οικοσυστήματος πολλαπλών συσκευών. Συνεχίσαμε να επενδύουμε στη βελτίωση της πλατφόρμας Wear OS, και από την κυκλοφορία του Wear OS 3 το 2021, υπάρχουν υπερτριπλάσια ενεργά ρολόγια Wear OS σε όλο τον κόσμο.

Με την τελευταία έκδοση του Wear OS, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Camera για να βελτιώσετε το επίπεδο των selfies σας και να ελέγξετε εξ αποστάσεως το κλείστρο της κάμερας στα τηλέφωνα Pixel ή να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Google Home για να ελέγξετε συμβατές έξυπνες οικιακές συσκευές, όπως ο θερμοστάτης και τα φώτα σας. Όταν βγαίνετε για τρέξιμο, ζητήστε από το Google Assistant στο Wear OS να ξεκινήσει γρήγορα την αναπαραγωγή μιας λίστας αναπαραγωγής του Spotify και παρακολουθήστε την προπόνησή σας με το Fitbit ή το Adidas Running στο ρολόι σας. Τώρα υπάρχουν ακόμη περισσότερα ρολόγια με Wear OS για να διαλέξετε, όπως το Pixel Watch, η σειρά Samsung Galaxy Watch5 και το Fossil Gen 6 Wellness Edition.

Το Chromebook σας λειτουργεί καλύτερα με το τηλέφωνό σας.

Η εναλλαγή μεταξύ του τηλεφώνου και του φορητού υπολογιστή σας μπορεί να διαταράξει την εστίασή σας. Φανταστείτε να προσπαθείτε να πληκτρολογήσετε το τελευταίο email της δουλειάς, αλλά να πρέπει να ξεκολλάτε κάθε τρία δευτερόλεπτα μόνο και μόνο για να στείλετε μήνυμα στον φίλο σας “Θα τα πούμε στο δείπνο!”.

Το Phone Hub στο ChromeOS διευκολύνει την προβολή και την απάντηση στις ειδοποιήσεις του Android τηλεφώνου σας από εφαρμογές μηνυμάτων απευθείας από τον φορητό σας υπολογιστή. Εκτός από τη διατήρηση της επαφής, τα Chromebooks είναι γεμάτα με λειτουργίες παραγωγικότητας που σας βοηθούν να κάνετε περισσότερα πράγματα με το τηλέφωνο Android, όπως να αρπάζετε τις τελευταίες φωτογραφίες από το ρολό κάμερας του τηλεφώνου σας, να στέλνετε αρχεία με το Nearby Share ή να μοιράζεστε και να συνδέεστε σε αποθηκευμένα δίκτυα Wi-Fi.

Θα βρείτε αυτά τα χαρακτηριστικά και άλλα πολλά στα νέα Chromebook που ανακοινώθηκαν στη CES, όπως το ASUS Chromebook Vibe CX34 Flip και το HP Dragonfly Pro Chromebook.

Χρησιμοποιήστε το τηλέφωνό σας ως τηλεχειριστήριο του Google TV

Είτε οι φίλοι σας σας λένε για μια νέα εκπομπή είτε απλά περιηγείστε σε συλλογές ταινιών, συχνά είναι πιο εύκολο να αναζητήσετε κάτι για να παρακολουθήσετε στο τηλέφωνό σας. Αλλά όταν έρθει η ώρα να παρακολουθήσετε, δεν μπορείτε να ξεπεράσετε την εμπειρία της μεγάλης οθόνης. Με την εφαρμογή Google TV στο τηλέφωνο ή το tablet σας, μπορείτε να μεταφέρετε εκπομπές και ταινίες από τις εφαρμογές σας απευθείας στη συμβατή τηλεόρασή σας με ένα μόνο πάτημα. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνό σας για να περιηγηθείτε, να προσθέσετε στη λίστα παρακολούθησης, να μεταφέρετε εύκολα αυτό που παρακολουθείτε σε μια άλλη τηλεόραση και με το Android να μετατρέψετε άμεσα το τηλέφωνό σας σε τηλεχειριστήριο. Έχουμε νέες συσκευές Google TV που λανσάρονται φέτος, όπως η τηλεόραση TCL Q-Series και οι σειρές Hisense ULED TVs, Laser TVs και Laser Cinema.

Υπάρχουν περισσότερες από 150 εκατομμύρια μηνιαία ενεργές συσκευές Android TV OS για να είναι εύκολο να χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνό σας ως τηλεχειριστήριο για να παρακολουθήσετε ταινίες και σειρές στη μεγάλη οθόνη.

Περισσότερα από το τηλέφωνό σας στο ταμπλό σας

Ακόμη και στο αυτοκίνητο, πολλοί άνθρωποι θέλουν πρόσβαση στις δυνατότητες του τηλεφώνου τους. Ξεκινώντας από σήμερα, ο νέος σχεδιασμός του Android Auto φέρνει ευκολότερη προβολή και πρόσβαση στις αγαπημένες σας εμπειρίες του Android τηλεφώνου -όπως η πλοήγηση, τα μέσα ενημέρωσης και η επικοινωνία- στην οθόνη του αυτοκινήτου σας.

Εν τω μεταξύ, τα αυτοκίνητα με ενσωματωμένο Google διαθέτουν το Google Assistant, τους χάρτες Google και περισσότερες εφαρμογές από το Google Play ενσωματωμένες απευθείας στο αυτοκίνητο, ώστε να μπορείτε να ελέγχετε τη θερμοκρασία του αυτοκινήτου μόνο με τη φωνή σας και να ανάβετε ακόμη και τα φώτα του σπιτιού από το αυτοκίνητό σας πριν φτάσετε στο σπίτι. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν επτά μάρκες που προσφέρουν αυτοκίνητα με ενσωματωμένο Google, συμπεριλαμβανομένου του νέου Honda Accord και των επερχόμενων Polestar 3 και Volvo EX90.

Εργαζόμαστε επίσης σε πολλές περισσότερες εμπειρίες για τους οδηγούς, όπως η επέκταση της δυνατότητας χρήσης του ψηφιακού κλειδιού αυτοκινήτου του υποστηριζόμενου Android τηλεφώνου σας για να κλειδώνετε, να ξεκλειδώνετε, να ενεργοποιείτε και να μοιράζεστε κλειδιά με φίλους και συγγενείς σε περισσότερα συμβατά αυτοκίνητα.

Αν βρίσκεστε στη CES, περάστε από το περίπτερό μας στο Central Plaza-1 για να δείτε πολλές από τις νέες συσκευές από τους συνεργάτες μας και να δείτε τις εμπειρίες που έχουμε δημιουργήσει και τις βοηθούν να συνεργάζονται καλύτερα.

Αν δεν μπορείτε να έρθετε μαζί μας στη CES, μάθετε περισσότερα στον ιστότοπό μας.

Leave a comment